[REL] [PAMM/CMM] Hotbuild2 v1.47 [89755]

Discussion in 'Released Mods' started by proeleert, December 8, 2013.

  1. proeleert

    proeleert Post Master General

    Messages:
    1,673
    Likes Received:
    1,638
    See my Super Hotkey Guide first to see if hotbuild2 is for you...

    Awsome Video on hotbuild2 by trailq:


    Features:


    Hotbuild Keys
    : So the ability to press a key in rapid succession to cycle through buildactions
    Extra Functions :
    Toggle Pole Lock
    : on / off with a key
    IMBAWALL :
    Surround laser turrets with walls in 1 click !
    When hotbuilding Laser Turrets Press ALT and click to place your turret.
    Don't move your mouse and wait untill you hear the building noise.
    You should now have a turret with surrounding walls queued up.
    Thanks for @cola_colin again for finding out how to do this.

    HotBuildPreview : (see screenshot): see what the next buildactions will be when you press the hotbuild key again (select and drag to move the preview ui !)
    upload_2014-1-19_20-14-22.png
    Might Implement again in the future

    Hotbuild show Key on buildbar (see screenshots):
    [​IMG]
    [​IMG]


    UI Settings
    FRAME: Hotbuild Preview: Toggle hotbuild preview on or off (Broken now)
    Hotbuild Reset Time : The timer before hotkey queue resets to the beginning of the queue > higher is you have more time between keypresses default = 2000 .
    Hotbuild Requeue Amount : if you press the requeue button it will multiply the current queue with this amount.

    Define some special keys in the Keyboard Settings > under Hotbuild title
    [​IMG]

    Manage the hotbuild buttons in the hotbuildtab !
    [​IMG]

    Installation

    Step 0 ( in case of issues):
    Remove your local settings.
    In following dir (win)
    C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Uber Entertainment\Planetary Annihilation\localstore\
    Delete the folder "Local Storage" .
    This will remove all your PA Settings ! (you will lose all your solarsystems as well)
    If you start from an empty local settings, the default uber keys are unbind !


    Step 1:
    Install the PA Mod Manager: https://forums.uberent.com/threads/rel-pa-mod-manager-cross-platform.59992/ (MAKE SURE YOU ARE USING LATEST PAMM (Atom) version)

    Step 2:
    Launch the Mod Manager and click Install next to "Hotbuild2" on the "Available Mods" page.

    Step 3:
    Tick the box for "hotbuild2" in the Installed Mods list to enable to mod.
    For people that have "hotbuild1" installed disable it because it will conflict.

    Step 4:
    Start the game
    Open the Settings > Hotbuild Tab > Click Set Community Defaults or Community Defaults (WASD) based on your preferences.
    In Keyboard Tab > Scroll down until you see the Hotbuild title , to adjust the keybinds.
    Make sure you don't have any conflicting keybinds in this tab !
    Add your preferred keys.
    In the Hotbuild Tab.
    Select a hotbuild key and add buildings / units to it.

    Check out the UI Tab as well if you want to deactivate the hotbuild preview.

    Play

    If you find any bugs, or have good suggestions.
    Please go to the hotbuild2 github to report them or just post them here :)


    If you want you can donate to me PM me ! All donations go to prizemoney for eXodus Tournaments !

    Thanks :
    Cola_Colin
    : for the original hotbuild + ImbaWall function
    Raevn: for the awesome frameworks
    Tripax: for doing a lot of css
    Stormingkiwi : for testing
    TrialQ : for video
    People I forgot : for various ...
    Last edited: January 18, 2015
  2. proeleert

    proeleert Post Master General

    Messages:
    1,673
    Likes Received:
    1,638
    Reserved
    Last edited: December 8, 2013
    Clopse likes this.
  3. zaphodx

    zaphodx Post Master General

    Messages:
    2,352
    Likes Received:
    2,409
    One of the things in hotbuild which make it usable over hotkeys is pressing u or U still toggles the build. To use this I would need no distinction between pressing shift or not. I guess I can edit your code but I'm not sure what this has over Colin's version (apart from way less messy code :) )
  4. cola_colin

    cola_colin Planetary Moderator

    Messages:
    12,080
    Likes Received:
    16,188
    From the quick look I had at the code of hotbuild2 at least the old key configuration file was supposed to work like that.
    However I dont have a PA handy here right now so I cant test. Maybe the new way of capturing input used here doesnt work out?
  5. Clopse

    Clopse Post Master General

    Messages:
    2,477
    Likes Received:
    2,794
    What does the shift build do? like build artillery being done by shift+v or v?
  6. proeleert

    proeleert Post Master General

    Messages:
    1,673
    Likes Received:
    1,638
    Yeah it's a problem with mouseTrap I have to work around.
    It should work with something like this "['e','shift+e']"
    But it doesn't work somehow.
    Gotta do more research.

    Shift build now is just a messy way to fix the difference between upper and lower case keys :)
    Clopse likes this.
  7. cola_colin

    cola_colin Planetary Moderator

    Messages:
    12,080
    Likes Received:
    16,188
    From what I read on mousetraps page I thought simply binding e and E would i.e. do both e and E?
  8. proeleert

    proeleert Post Master General

    Messages:
    1,673
    Likes Received:
    1,638
    Yes it works now.
    It's because I didn't directly do the bind itself.

    I'll update in a jiffy :)

    Updated first post :
    so now everything should work upper or lower case
    Last edited: December 8, 2013
    zaphodx likes this.
  9. raevn

    raevn Planetary Moderator

    Messages:
    4,233
    Likes Received:
    4,310
    I'm about to add this to PAMM, but I notice you've named the zip v1.2, but it has v1.1 in the ini file - just confirming which it should be?

    Edit: you also missed a space in your description ("buildactions") :p
  10. proeleert

    proeleert Post Master General

    Messages:
    1,673
    Likes Received:
    1,638
  11. raevn

    raevn Planetary Moderator

    Messages:
    4,233
    Likes Received:
    4,310
    Added to PAMM :)
  12. duncane

    duncane Active Member

    Messages:
    364
    Likes Received:
    191
    Is it possible on the UI side to move my mouse to the closest mass spot, i.e. I push S for a mass extractor and it moves my mouse to the closest one?
  13. cola_colin

    cola_colin Planetary Moderator

    Messages:
    12,080
    Likes Received:
    16,188
    Does a browser have an API to move the cursor? I doubt it.
    Also as far as I know there is no way to tell where the next mex is right now.

    Sounds like a fun idea though, but the upcoming area commands will probably make it unnecessary.
  14. duncane

    duncane Active Member

    Messages:
    364
    Likes Received:
    191
    How about moving the view so the mass extractor is under the mouse cursor?
  15. cola_colin

    cola_colin Planetary Moderator

    Messages:
    12,080
    Likes Received:
    16,188
    I dont know if it is possible to move the view, I think it may be.
    You still need the position of the mex, we definitely cant get that right now, I think.
  16. stormingkiwi

    stormingkiwi Post Master General

    Messages:
    3,260
    Likes Received:
    1,353
    I've sometimes noticed metal extractors "snap" to metal spots? It's definitely not me moving the mouse
  17. cola_colin

    cola_colin Planetary Moderator

    Messages:
    12,080
    Likes Received:
    16,188
    Yep they do, that is a standard feature of the game ;)
  18. proeleert

    proeleert Post Master General

    Messages:
    1,673
    Likes Received:
    1,638
    Just an update , seems to be a problem with saving normal game settings when hotbuild2 is activated.
    I'll check what's causing this and fix it as soon as possible.
    Had to reinstall PA and lost all my settings so I am annoyed by it myself.
  19. stormingkiwi

    stormingkiwi Post Master General

    Messages:
    3,260
    Likes Received:
    1,353
    So why would mod move cursor to closest, if it kinda happens already.
  20. cola_colin

    cola_colin Planetary Moderator

    Messages:
    12,080
    Likes Received:
    16,188
    Pretty sure the js UI layer is not what moves the mouse.
    I dont have access to an installation of the game here to proof that claim though.

Share This Page