Might these be causing the game to go blank on init?

Discussion in 'Support!' started by cephalicmarble, December 11, 2017.

  1. cephalicmarble

    cephalicmarble New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    [17:02:41.198] ERROR [JS/IconAtlas] :1: Uncaught TypeError: Object #<Object> has no method '_trigger'
    [17:02:41.198] ERROR [JS/SpecialIconAtlas] :1: Uncaught TypeError: Object #<Object> has no method '_trigger'
  2. DeathByDenim

    DeathByDenim Post Master General

    Messages:
    4,321
    Likes Received:
    2,084
    No, those are always there and harmless. Post your logs here with the "Upload a File" button on this forum. See https://wiki.palobby.com/wiki/Main_Page#Reporting_Issues for details on where to find those.
  3. cephalicmarble

    cephalicmarble New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Here's the log.

    Attached Files:

  4. DeathByDenim

    DeathByDenim Post Master General

    Messages:
    4,321
    Likes Received:
    2,084
    Thanks! So from your hwinfo.txt it looks like CoherentUI_Host is crashing, which is the process that is responsible for drawing the UI. That would explain the black screen.

    It might be a library issue. Can you open a terminal, go to "~/.local/share/Steam/steamapps/common/Planetary Annihilation" and run PA from the command-line there? That will start Planetary Annihilation outside of the Steam runtime libraries, so it will use your more up-to-date system libraries. It won't log you in so you can't do on-line play, but this is just meant for testing.
  5. cephalicmarble

    cephalicmarble New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Same blank screen.

    FYI I am running in an ubuntu lxc container.

    When run from steam, the splash and mod load screens work, but then it goes blank with the correct game cursor.

    Attached Files:

  6. lulamae

    lulamae Active Member

    Messages:
    423
    Likes Received:
    210
  7. cephalicmarble

    cephalicmarble New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    That did _not_ fix the issue.

    However, deleting everything under .local and starting again from Vehicle Commander layout, did.

    But I still cannot actually play a game, as although the CoherentUI and Galactic Map are OK, the actual game UI does not finish loading.
  8. DeathByDenim

    DeathByDenim Post Master General

    Messages:
    4,321
    Likes Received:
    2,084
    If you move your mouse over where the UI should be, does it appear then? I've had those issues when running PA using primusrun. Failing that, does starting PA with --software-ui do anything for you?
  9. cephalicmarble

    cephalicmarble New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    No, it does not.

    I think that I require developer assistance, here.

Share This Page