Crash Issue

Discussion in 'Support!' started by dunasco, September 21, 2015.

  1. dunasco

    dunasco Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Hello, my friend recently bought me Planetary Annihilation, over the next few days of playing it, I started noticing intermittent crashes, like getting in halfway through a Galactic War battle. I haven't found a fix for it so I decided to post my DxDiag here to save some time. Any help would be appreciated.

    Attached Files:

  2. dunasco

    dunasco Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    I have also noticed that the 'Launch PA' button has disappeared from my launcher, the only mods I have installed at the moment are: Awesome Projectiles and Free Energy.
  3. DeathByDenim

    DeathByDenim Post Master General

    Messages:
    4,200
    Likes Received:
    2,033
    That's really strange that the launch button disappeared for you. I don't think I've seen that one before. Could you also post a PA log? You can find those in "%LOCALAPPDATA%\Uber Entertainment\Planetary Annihilation\log". You can just copy-paste that in the address bar of Explorer.

    You should still be able to launch PA by going to C:\Games, which I think is where PA is installed by default on Windows.
  4. dunasco

    dunasco Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Thanks for the reply, I checked the thread again after my game crashed, I will post the most recent log.
    Update: The Launch PA button reappeared after clearing the Recycle bin?
    The PAMM said something about not detecting steam.
    ( The contents of the recycling bin was a shortcut to Planetary Annihilation that I threw away because the icon wasn't there ).

    Attached Files:

  5. DeathByDenim

    DeathByDenim Post Master General

    Messages:
    4,200
    Likes Received:
    2,033
    Thanks!. It seems to complain about broken unit data. Can you try verifying the integrity of your game cache? Instructions are here: https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=2037-QEUH-3335

    Also, could you try running PA with --nomods to disable any mod data from even being accessed. You can set that by right-clicking on PA in Steam and choosing "Set Launch Options".
  6. dunasco

    dunasco Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Thanks for the reply, I would also get lag spikes when an Orbital Laser Platform was finished building and when it would die. I will post an update after I have finished verifying and checking for crashes.
  7. dunasco

    dunasco Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Finished validating, was about 3-4 minutes, I don't think it detected anything wrong. Will try it out now.
  8. dunasco

    dunasco Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Launched the game the first time and it crashed, here's the log.

    Attached Files:

  9. dunasco

    dunasco Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Halfway into another game it crashes again.
  10. dunasco

    dunasco Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Crashes now happen very often.
  11. DeathByDenim

    DeathByDenim Post Master General

    Messages:
    4,200
    Likes Received:
    2,033
    Ah, that's too bad. Those logs never seem to get to the point of uploading a crash dump.

    This may sound a bit odd, but can you try unplugging the USB headset and see if it still crashes? At least, I think it's a head set. The DxDiag.txt is a bit unclear about that.

    If that doesn't work, do try running PA with the --nomods parameter. The log you posted last showed that it was still loading mods.
  12. dunasco

    dunasco Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Okay, my USB headset crashes my other games too sometimes, I'll give it a try.
  13. dunasco

    dunasco Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    I started it up today, it was on the main menu for about 2 minutes then crashed, I tried to launch it again but it crashes instantly after I press 'Play'.
  14. DeathByDenim

    DeathByDenim Post Master General

    Messages:
    4,200
    Likes Received:
    2,033
    That was without the headset?
  15. dunasco

    dunasco Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    It was still connected but I will try that now, I just rebooted my desktop from a bluescreen. I don't know what happened.
  16. mkrater

    mkrater Uber Employee

    Messages:
    1,384
    Likes Received:
    1,847
    Out of curiosity, do you have the latest Intel graphics drivers as well as your Nvidia ones?
  17. dunasco

    dunasco Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    I'm not sure about that, so far there haven't been any crashes.
  18. dunasco

    dunasco Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Nevermind, it just crashed, here's the log.

    Attached Files:

  19. DeathByDenim

    DeathByDenim Post Master General

    Messages:
    4,200
    Likes Received:
    2,033
  20. dunasco

    dunasco Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Will try it out, thanks.

Share This Page